Импланти

Когато бъдат извадени зъби, могат да възникнат редица проблеми. Останалите зъби се изместват като причиняват лоша захапка и трудно сдъвкване на храната. Големи дупки между зъбите Ви може да доведат до смущение. Зъбните имплантати служат като заместители на естествените корени на зъбите. Тези устройства се поставят в костта на челюстта и се считат както за сигурни, така и за ефективни в подпомагането на протези, коронки и постоянни мостове. В наши дни имплантатите често се произвеждат от специален метал, наречен титан, който е съвместим с костта на челюстта. В действителност костта практически се слива с импланта. Имплантатът е малък щифт, който се подава от тъканта на венците. Редица от тези имплантати може да бъдат поставени въз основа на големината на пространството, което трябва да се попълни. Върху тези имплантати се поставят корони, мостове или протези. Поставянето на имплантати обикновено изисква няколко посещения при зъболекар в продължение на период от три месеца. Извършват се две хирургически операции: едната, за да се постави имплантатът в костта, а другата - да се открие върхът на имплантата. Тогава стоматологът ще постави протезата върху имплантата. Когато имплантатът е завършен, можете да започнете да го използвате веднага без никакви неудобства.

При добро почистване с четка, конец и интердентална четка Вашият имплантат може да издържи цял живот:

• Използвайте специален конец за зъби. Пъхнете твърдия накрайник на конеца за зъби в оставата на имплантата или моста. Използвайте гъбестата част, за да почиствате внимателно и щателно около имплантата, под моста и всички особено широки пространства между зъбите.

• Използвайте интердентална четка с найлоново покритие, за да почиствате щифтовете и под протезата. Вмъкнете деликатно интерденталната четка между два щифта и ги почистете като извършвате движение навътре и навън.

• Използвайте четка за зъби със снопче в края, за да почиствате зони, които са труднодостъпни между щифта и под протезата. Главата на четката за зъби трябва да бъде държана под ъгъл, за да достига до определени зони.

• Четкайте горната и долната повърхност на протезата така, сякаш почиствате естествени зъби.

Great! You've successfully subscribed.
Great! Next, complete checkout for full access.
Welcome back! You've successfully signed in.
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.